Swastika, det hellige symbol

Written by Jiny on .

 

Swastika, som er sanskrit, kan deles op i 2 følgende ord:

Su – godt

Asti – være, samt endelsen Ka, som er et suffiks.

På dansk vil man altså få betydningen ”velvære”, hvilket ordet swastika (på tamilsk:ஸ்வஸ்திகா) også betyder.

Swastika er bedre kendt som følgende tegn:

                             swastika

Et helligt symbol, som ses i både Hinduismen, Jainismen og Buddhismen. For hinduer er det et symbol på velvære, rigdom og lykke. Det repræsenterer også solen og livs-cyklusset. De retviklede arme symboliserer egentlig vejen til vores forskellige mål i livet, som aldrig er lige, men har forskellige drejninger og vinkler. Disse retvinklede arme symboliserer også den indirekte vej til det guddommelige. Korset i midten symboliserer Gud, og de 4 arme symboliserer de 4 menneskelige mål:

  • Dharma – retfærdighed
  • Artha – rigdom
  • Kama – kærlighed
  • Moksha – frigørelse fra det jordiske, materielle liv

For mange hinduer har swastikasymbolet stor betydning, idet det jo afspejler positive faktorer, som har betydning for det enkelte individ. Uheldgivis blev dette symbol misbrugt af den daværende nazileder, Adolf Hitler. Han har godt nok forstået meningen med Swastika, men misbrugt det som et symbol for den ariske race, som han postulerede for at være den ”rene race”, og for værende de andre overlegen.

Selvom mange i dag er klar over dette, og er klar over, at Swastika i virkeligheden er hinduistisk, og intet har at gøre med nazisme, er der desværre stadig nogle som mener det modsatte, og forsøger at forbyde brugen af dette symbol som religiøs, i fx templer osv. Jeg håber, at man en dag kan disse menneskers øjne op, for Swastika er et symbol med et smukt budskab.

~ AJ

Copyright  © 2011-2014 Jiny.DK - All Rights Reserved

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers