Gulab Jamun - nemt, og på dansk ;)

Written by Jiny on .


gulab3Gulab Jamun.. MUMS! Det er bare den bedste desert, der overhovedet findes, hvis du spørger mig! :D

Jeg har længe gået og tænkt på, hvordan man kan lave gulab jamuns uden den mærkelige ingrediens, kaldet mawa, som jeg ikke har kunnet finde her i landet. For noget tid siden fandt jeg dog ud af, at man kan erstatte mawa med ganske almindelig mælkepulver, takket være skribenten bag veggiebelly.com. Hun er iøvrigt også vegetar, ligesom jeg, så det er dejligt, at man kan finde virkelig gode vegetar-opskrifter, som jeg liiiiige søger efter :)

I mit forsøg på at lave gulab jamuns, var mængden doblet op, og der var lige lidt fra- og tilføjelser hist og pist. Resultatet came out very well, og da jeg havde lavet dem på en fredag, blev de til fredagsbøns-prasadham, som i øvrigtogså  blev til give-aways til en rigtig sød familie, jeg kender. Og må da sige, at især familiens yngste var vilde med de små, søde jamuns :D

Ingredienser (ca. 45-46 mini bolde)
Jamun:

  •  2 kopper mælkepulver - bemærk, ikke kaffepulver
  • ½ tsk bagepulver
  • 1½ kop hvedemel
  • En smule salt
  • 30 ml sødmælk - Man kan også nøjes med vand, men mælk giver bedre smag ;)
  • Madolie til dybstegning


Sukker sirup:

  • 1½ kopper sukker
  • 2 kopper vand
  • Evt. 2 tsk. vanilje - jeg elsker det :) Du kan i stedet bruge kardemomme, for at få den helt oprigtige indiske smag frem ;)

 

Fremgangsmåde; Jamuns:

Bland alle de tøre ingredienser i en lille skål, og hæld herefter lidt af mælken i (ca. 20 ml), og bland det hele godt sammen. Hvis massen er for tør, kan de resterende 10 ml mælk hældes i, men hold igen med dette, da du risikerer, at dejen bliver for klistret og ikke fast. Massen skal nemlig være helt fast, og ikke klistre, så du kan lave små faste bolde af det.
Varm olien op. Mens olien varmes op, kan du forme dejen til 45-46 små bolde. Dyp hænderne i noget olie, så er det meget nemmere :)

Dybsteg nu boldene, til de bliver brune - ikke for brune, men omtrent ligesom disse:

                          GB1

 

Sukker sirup:

Hæld alle ingredienserne til siruppen i en gryde, og varm det op, og sluk for komfuret, når sukkeret er smeltet væk, og det begynder at koge en smule. 

Fjern gryden fra komfuret, og hæld nu jamun-boldene i, og rør lidt rundt med jævne mellemrum, uden at de går i stykker. Herved undgås, at boldene sætter sig fast.

                           gulab2

Lad det stå, så jamunsene kan trække væsken. Efter ca. en halv time, kan de serveres ;)

Gulab jamun er bare mums :D

~ AJ

 

Copyright  © 2011-2014 Jiny.DK - All Rights Reserved

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers