Til Kondattam '11

Written by Jiny.

kondattamLørdag d. 22. oktober ’11 var min familie og jeg til et talentshow - ”Attam Pattam Kondattam” - i Herning.

Både min bror og jeg var blevet spurgt om at optræde til dette show – han med sang, og jeg med min violin, så vi tænkte, at det var en god chance for os at vise hvad vi kan, så vi takkede straks ja til at deltage. Jeg ville dog forsikre mig om, at der her ikke var tale om en konkurrence, så jeg spurgte én af arrangørerne, som fortalte mig, at der kun var konkurrence i drama, og de, der optrådte med musik eller dans, blot var underholdning. Samtidig fik jeg at vide, at man helst skulle optræde i max 8 minutter, hvilket jeg selvfølgelig gik med til, og så gik jeg i gang med at planlægge hvad jeg skulle spille, og hvordan det hele skulle ordnes.

Jeg havde egentlig regnet med, at min kære bror ville lave musikken til mig, så jeg bare kunne koncentrere mig om at øve – men vidste dog, at han ville sige nej, da han havde travlt med sit eget musik og studiet, og det gjorde han selvfølgelig. Øv! Han mente endda, at jeg snart skulle lære at sidde foran min computer og kæmpe med de musikprogrammer, der findes, så jeg kunne få det lært. Sandheden er nemlig, at jeg engang gav op, fordi jeg simpelthen var utålmodig :P Men tænkte, at nu skulle jeg i hvert fald vise, at jeg kan, så jeg gik i gang med at lave musik til ”Ballelakka”-sangen fra Mankatha, eftersom jeg ikke rigtigt fandt noget karaoke. Det var nu også fedt at lave sin egen version, som blev lidt af en remake :) Eftersom, at det var flere år siden, at jeg sidst havde siddet med dette musikprogram, tog det mig flere dage at få lavet et 2 minutter langt musik til denne sang, men den anden sang fik jeg lavet på kun 2 dage Ö Det var jeg faktisk ret stolt af :P Til denne sang, havde min bror lavet lidt tabla, som jeg skulle sætte sammen med resten. Den sidste sang gad jeg simpelthen ikke lave noget til, fordi jeg også skulle øve i min fritid, så jeg valgte at bruge en karaoke af sangen, selvom det godt nok lidt forvrænget :S Men jeg var ligeglad, og gik i gang med at øve..

Præcis 2 dage før Kondattam-festen, kom min bror hjem til Herning, og lyttede til det musik, jeg havde lavet, som i alt varede 6 minutter. Det første han sagde, var at der manglede noget, og karaoken af den ene af de 3 sange var så dårlig, at jeg skulle lave noget helt selv. Tabla’en, som min bror havde lavet, lød i øvrigt som noget fra en komedie, så vi blev enige om at lave et helt nyt beat, som skulle passe til både sang nr. 1 og 2. Derudover fik vi sammen lavet musikken til de to sange færdige - han mente nemlig, at der lige skulle lidt mere til at gøre det fyldigt, og så fik vi om fredagen sat det hele sammen, og nu kunne jeg igen øve. Da jeg heldigvis ikke havde problemer med at spille på min violin, og kunne det hele udenad, var jeg ikke stresset eller nervøs. Fredag aften var jeg helt klar, og vi fik også øvet på min brors sang. Han havde bedt mig om at synge noget ”akaaram” til hans ene sang, og synge ”chorus” til den anden, men jeg ville hellere synge ”swaram” i stedet for ”akaaram”, så det gjorde jeg. Vi havde ikke problemer med at øve, og det hele faldt hurtigt på plads, så vi var ret sikre på, at det ville gå godt, når vi skulle optræde den efterfølgende dag :)


Lørdag formiddag valgte jeg at øve et par gange, for at være helt sikker på, at det hele var, som det skulle være, og så gjorde jeg mig stille og roligt klar til aftenens show. Da vi havde fået besked på, at alle, der skulle optræde, skulle møde op i hallen kl. 14.40, valgte vi at tage af sted kl 14.20, så vi kunne være der i god tid. Jeg troede, at vi skulle have fordelt vores tider, og gøre det hele klar, men det skulle vi åbenbart ikke. Kl. 14.40 var der ikke særlig mange mennesker, og da jeg så, at kun få af arrangørerne var mødt op, blev jeg ret skuffet og sur over, at vi var mødt op så tidligt. Vi sad og kiggede på, mens Senthalir-gruppen fra Tyskland prøvede deres musik af. Jeg syntes det lød utroligt godt, og glædede mig til at høre/se deres show. Da kl. blev 15.20, var der stadig ikke mødt særlig mange op, og jeg kunne se, at det sikkert ville begynde senere end det angivne tidspunkt, og det blev sandelig også en halv time forsinket. Omkring kl. 16 startede showet med vilakketral, og et minuts stilhed for at mindes ofrene, som er døde i krigen på Ceylon. Herefter kom Senthalir Music Group på scenen, og de begyndte at spille. Jeg var virkelig imponeret over deres talent, mange af dem sang meget godt, og de spillede virkelig professionelt. Det var en fornøjelse af høre deres sange. Deres show varede i ca. 2 timer, og herefter kom de dansk-tamilske talenter op på scenen, og viste hvad de kunne. Jeg synes det var skønt at se så mange talenter, og blev overrasket over mange af de unge tamileres tamilsk og den talent, de rummede.


Vi så bl.a. drama fra Digital Media Works, Mappilaiz og TrioOo Boys, og disse 3 grupper fik virkelig publikum til at grine. Jeg synes at disse drenge gjorde det utrolig godt, og jeg var flad af grin det meste af tiden. Derudover var der dans og sang fra mange unge talenter. De, der imponerede mig mest, og virkelig fik min opmærksomhed var dog Tharjan Jeyananthan og hans søster fra Holbæk. De startede med en stille og rolig sang, hvorefter Tharjan overtog scenen og opmærsomheden fra hele publikum med hans solo-performance på trommer. Det mindede mig egentlig lidt om ”Manmadhan”-filmen, men dette var dog mindst 10 gange bedre!


Omkring kl. 20.45 skulle jeg optræde, og jeg fik sat en mikrofon på min violin, hvorefter jeg kunne sætte mig op på scenen. Jeg syntes selv, at jeg ventede i ret lang tid på, at musikken skulle starte, men pludselig blev der skruet fuldt op for musikken, og jeg opdagede at de først skruede op, da der var gået 4-5 sekunder af nummeret, og her skulle jeg allerede være i gang med at spille! Jeg blev ret nervøs og frustreret, og bad scene-manden om at starte musikken forfra, hvilket der så blev gjort. Nu kunne jeg høre musikken, men kun som en form for ekko, da de havde glemt at tænde for monitorerne, som stod på scenen :( Det gjorde det svært at følge med, og jeg var lidt usikker på, om jeg overhovedet spillede i takt med musikken. På trods af, at jeg kunne høre musikken som et ekko, gik det hele dog godt, og efter 6 minutter, var jeg færdig, og jeg kunne høre på folks klappen, at det havde været et godt performance – thank God! :)


Jeg havde valgt 3 sange, hvor jeg tog pallavi og en saranam fra hver sang:

 

1. Shankarabharanamu – fra filmen ”Shankarabharanam”. Denne sang er telugu, er fra 1979, og er baseret på en raagam, der hedder Shankarabharanam (heraf navnet til både sang og film). Jeg valgte denne sang, fordi jeg ønskede at starte med noget Karnadaka sangitham, og som samtidig skulle være religiøst. Raaga’en Shankarabharanam menes at være guden Shivas raagam, hvorfor den hedder Shankarabharanam (Shankaras Ornament, de syv noder som guden Shivas ornamenter).

 

2. Mannil Indha Kaadhal Indri – fra filmen ”Keladi Kanmani”. Denne sang er jo en klassiker! Selvom den er over 20 år gammel, kendes den af stort set alle - på tværs af generationer. Selv de, der ikke kender den, vil elske den, så snart de hører den. Sangen, der oprindeligt er komponeret af Ilaiyaraaja og sunget af SPB, er én af mine favoritter (og sikkert også mange andres), så derfor valgte jeg denne som nr. 2.

 

3.Ballelakka – fra filmen ”Mankatha”. Sangen er relativt ny, og kendes af stort set alle, og vidste, at især de unge ville kunne lide den. Da der også er lidt gang i sangen, tænkte jeg, at det ville være en passende afslutning. Desuden er jeg selv vild med denne sang ;)

 

Således fik jeg så spillet på min elskede violin, og jeg skulle derefter mere eller mindre forberede mig på den næste performance sammen med min bror.


Omkring kl. 21 skulle vi så optræde, og denne gang kunne vi høre, at musikken startede, men igen var der problemer med monitorerne, så vi havde svært ved at synge. Jeg synes dog, at vi fik sunget den første sang med succes, og jeg var noget imponeret over min brors optræden på scenen. På trods af, at det var første gang, at han sang på en scene, gjorde han det meget godt – et stort klap på din skulder, bror! :D Da sang nr. 2 skulle synges blev det sværere, fordi musikken her lød meget underligt, og vi kunne høre vores egne stemmer som ekkoer, sammen med alt det andet. Det var mig en meget dårlig oplevelse, og jeg lod være med at synge med det meste af tiden, for ikke at gøre det værre for min bror. Han fik dog sunget sangen færdig, og vi gik lettede ned fra scenen. Jeg tænkte, at det her måtte have været en fiasko; jeg havde i hvert fald problemer med pitchen, og kunne ikke synge, fordi både min stemme og musikken gav ekko. Men overraskende nok, fik vi positiv feedback fra folk, og det blev vi glade for at høre :) 


Festen sluttede omkring kl. 23.30, og man sluttede af med præmieoverrækkelse til vinderen af konkurrencen. Jeg ved dog ikke, hvem der egentlig var med i konkurrencen, men vinderne var Tharjan og hans søster – det var i hvert fald en velfortjent sejr, så stort tillykke med det! :)

På trods af de problemer, der var med lyden og tid, synes jeg, at det var en meget god oplevelse, og at der virkelig blev gjort noget for, at nye talenter kunne optræde osv.


Billeder fra Attam Pattam Kondattam kan ses her :)

~ AJ


Copyright  © 2011-2014 Jiny.DK - All Rights Reserved

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers